Ik ben nu ruim 23 jaar juriste in hart en nieren. Ik heb na 16 jaar juridische carrière (zie mijn Linked-In profiel), gekozen om mij zelfstandig te vestigen in onze advies- en procespraktijk. Dat is nu ruim 8 jaar geleden dus ik kan inmiddels bogen op bijna 24 jaar juridische praktijk-ervaring. 

Ik vind het prettig als ik de vraagtekens in de ogen van mijn cliënten zie omslaan in begrip. Ik tast af of men een conflict wil uit-onderhandelen of uit-procederen. Ik beheers beide technieken. Soms is er alleen behoefte aan uitleg. Uw vraagtekens kunnen dan veranderen in acceptatie van de situatie. Als u dat liever heeft dan hebben wij samen uw doel bereikt.

Ik ben op latere leeftijd alsnog Rechten gaan studeren; naast de zorg voor een druk gezin overdag, zat ik dan ’s avonds in de collegebanken op de Universiteit van Amsterdam en zat ik dikwijls tot diep in de nacht nog te studeren. Een heerlijke tijd. Het vroeg een hoge mate van discipline maar het heeft ook mijn analyserend vermogen gevormd.

Direct na mijn afstuderen wilde ik al mijn medemensen helpen maar nu ik dat doe ben ik telkens weer blij dat ik eerst uitgebreid ervaring heb opgedaan. 

Ik heb bij kleine en grote gemeenten gewerkt, ben Hoofd Juridische Zaken geweest op de Rechtbank te Den Haag en ben ook op Directie-niveau, bedrijfsjurist geweest. Ook heb ik ervaring bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken opgedaan en heb als extern, onafhankelijk voorzitter een grote reorganisatie bij de Brandweer van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, gecontroleerd. Daarnaast heb ik vele juridische nevenfuncties bekleed. Dat begon als vrijwilligster in een adviseursfunctie in de Rechtswinkel te Castricum. Daarna jarenlang diverse betaalde functies als commissielid/plaatsvervangend voorzitter/voorzitter van bezwaarschriftencommissies in zeven organisaties waaronder ook Amsterdam-Noord (en Zuid-Oost). Het zou kunnen zijn dat u mij daar al van kent. Ook was ik benoemd voorzitter van de Politie Klachten Commissie voor geheel Noord-Holland. En op dit moment nog lid van de Externe Onafhankelijke Commissie voor Urgente Woningtoewijzing in Almere. 
Een totaaloverzicht van mijn carrière tot nu toe, vindt u op .

Vanuit een nuchtere Christelijke visie verlenen wij onze juridische hulp. Uiteraard hoeft u die visie niet te delen. De naam Dieudonnee is gekozen omdat ik oprecht blij en dankbaar ben met het heldere verstand dat ik gekregen heb. Ik wil dat graag inzetten om al uw juridische zaken te behartigen. Maar die naam onthoudt niet gemakkelijk. Daarom ben ik hier, op www.JuridischePraktijk.nl te vinden en te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ik ben cliëntgericht. Door mijn lange ervaring in het adviseren kan ik invoelen waar mijn cliënten nu precies mee zitten. En als ik uw persoonlijk contactpersoon ben, zijn er gegarandeerd geen anderen met uw zaak bezig.

Mijn werkgevers hebben mij de gelegenheid gegeven om in totaal zo’n 70 post-doctorale opleidingen te volgen. Dus nog na het behalen van mijn bul als Meester in de Rechten. En ook nu houd ik mijn vakkennis up-to-date. Speciaal voor de behandeling van uw dossier, graaf ik flink in alle vakliteratuur, om voor u de juiste oplossing te vinden. Dikwijls breng ik dan niet alle bestede tijd in rekening.


Er zijn twee soorten juristen: grazers en gravers.
De eerste, oppervlakkige, categorie vindt het al gauw goed en zal genoegen nemen met een voor de hand liggende oplossing. Ik houd daarentegen meer van doorgaan met graven tot aan de meest optimale oplossing die u zich maar wensen kunt.

Wij geven desgewenst ook een “second opinion”. Ook al heeft u al een andere jurist, van rechtsbijstandsverzekering tot Vakbond bijvoorbeeld, kunt u toch nog rondlopen met een onzeker gevoel. Dat gevoel wordt vaak veroorzaakt doordat uitsluitend telefonisch of e-mail-contact met hen mogelijk is. Ik hoor dat vaak van cliënten.
Bij mij kunt u nog terecht voor een “ouderwets” persoonlijk gesprek onder 4 ogen. Het is mijn advies-ervaring, dat er dan nog heel wat meer problemen en vragen blijken te zijn dan waarvoor de cliënt zich in eerste instantie bij mij meldde.

Ik voel me elke keer weer vereerd door het vertrouwen dat cliënten in mij uitspreken. Dat is voor mij de grootste beloning.


 

S5 Box

Login Form

Scroll Up